سه راه برای دانشجویان بین‌المللی در کانادا که بتوانند پس از پایان تحصیل اقامت دائم بگیرند | آتش؛ رسانه ایرانیان کانادا
رویا گلسرخیزندگی در کانادامهاجرتمهاجرت به کانادانویسندگان آتش

سه راه برای دانشجویان بین‌المللی در کانادا که بتوانند پس از پایان تحصیل اقامت دائم بگیرند

ارغوان از تبریز: من از دانشگاه مک مستر برای مستر مهندسی کامپیوتر پذیرش  گرفته‌ام و برای ویزا اقدام کرده‌ام که امیدوارم بتوانم برای نیمه دوم سال تحصیلی به کانادا بیایم و مشغول تحصیل بشوم. اما یکی از اهداف من برای تحصیل در کانادا این است که بعد از آن بتوانم بمانم و اقامت دائم PR و سپس شهروندی این کشور را بگیرم.

دراین باره افراد مختلف راه‌های گوناگونی را پیشنهاد می‌کنند که واقعا نمی‌دانم چقدر درست است. خواستم راهنمائی کنید که من پس از پایان تحصیلات چطور می‌توانم در کانادا بمانم و پروسه مهاجرت را طی کنم.

پاسخ: رویا گلسرخی، مشاور امور مهاجرت – کانادا

اول به شما به خاطر انتخاب کانادا و نیز گرفتن پذیرش از دانشگاه مک‌مستر تبریک می‌گویم.

اصولا یکی از مزیت‌های تحصیل برای دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های کانادا این است که آنها می‌توانند پس از پایان دوران تحصیل پروسه مهاجرت خود را آغاز کنند.

برای این کار بعد از آنکه تحصیلات خود را در دانشگاه به اتمام برسانید، گزینه‌های بسیاری پیش روی شما خواهد بود. مثلا می‌توانید:

  • به تحصیلات خود در کانادا ادامه دهید و به دنبال تجربه و کسب مدارج بالاتر باشید.
  • با مدرک تحصیلی و نیز تجربه‌ کار در کانادا که در سراسر دنیا بسیار ارزشمند شمرده می‌شود، به وطن خود برگردید.
  • تجربه‌ کاری بیشتری در کانادا به دست آورید.

کار در کانادا پس از پایان تحصیل: واجد شرایط شدن برای اقامت دائم در کانادا

کسب تجربه‌ کاری بیشتر در کانادا پس از فارغ‌التحصیلی، می‌تواند گام بسیار بلندی در کمک به شما برای به دست آوردن اقامت دائم در کانادا باشد.

این مطلب را هم ببینید  آیا کانادا همچنان به مهاجران بیشتری نیاز دارد؟ کارشناسان می‌گویند اصلا راه حل همین است

دانشجویان واجد شرایط با ویزای تحصیلی کانادا یا مجوز تحصیلی کانادا، می‌توانند تحت بسیاری از برنامه‌های مهاجرتی فدرال یا استانی، اقامت دائم کانادا را به دست آورند، بدون آنکه کانادا را ترک نمایند.

چهار تا از مهم‌ترین راه‌هایی که از این طریق می‌توان پس از پایان تحصیل برای دریافت اقامت دائم اقدام کرد در زیر آمده است.

۱- Post Graduation Work Permit

برنامه‌ مجوز کار پس از پایان تحصیل (PGWP)، با اعطای مجوز کار در کانادا به مدت حداکثر ۳ سال، به دانشجویان بین‌المللی این شانس را می‌دهد که پس از فارغ‌التحصیلی، مشغول به کار شوند. PGWP معاف از الزامات ارزیابی تأثیر بر بازار کار (LIMA) است.

فرد نامزد باید دست‌کم به مدت ۸ ماه، در یک موسسه آموزش عالی رسمی تحصیلات داشته باشد.

مقررات زیر حتما باید رعایت شود:

  • تحصیل تمام‌وقت در رشته‌ای در کانادا، به مدت دست‌کم ۸ ماه
  • فارغ‌التحصیلی از یک موسسه‌ آموزش عالی دولتی، یا یک موسسه‌ آموزش عالی خصوصی و یا یک موسسه‌ خصوصی دارای مجوز از دولت استانی برای اعطای مدارک آموزشی
  • تحویل درخواست برای مجوز کار در فاصله‌ ۱۸۰ روز از دریافت تأییدیه مکتوب تکمیل رشته‌ تحصیلی
  • دریافت ابلاغیه‌ واجد شرایط بودن برای دریافت مدرک، دیپلم یا گواهینامه‌ آموزشی
  • داشتن ویزای تحصیل یا مجوز تحصیل معتبر کانادایی

۲- Canadian Experience Class

این برنامه‌ فدرال به آن دسته از دانشجویان بین‌المللی‌ که از موسسات آموزش عالی در کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند، اجازه می‌دهد که بدون ترک این کشور، اقامت دائم کانادا را به دست آورند.

مقررات زیر حتما باید رعایت شود:

  • فارغ‌التحصیلی از یک موسسه‌ آموزش عالی کانادایی ، همراه با دست‌کم یک سال تجربه‌ کار تخصصی تمام ‌وقت (یا معادل آن) در کانادا.
  • داشتن ۱۲ ماه تجربه‌ کار مستمر در کانادا، تحت ویزای کاری یا ویزای تحصیلی
  • تحویل درخواست، در هنگام کار در کانادا یا ظرف یک سال پس از ترک این کشور
  • داشتن ارزیابی معتبر زبان (از یک سازمان ثالث به رسمیت شناخته شده و مورد تأیید وزارت شهروندی و مهاجرت کانادا Citizenship and Immigration Canada)
  • قصد سکونت در خارج از استان کبک
این مطلب را هم ببینید  اگر پول کافی برای خریدن خانه ندارید این دو روش به شما کمک می‌کند صاحب‌خانه شوید

Provincial Nominee Program (PNP) -۳

این برنامه‌ به آن دسته از دانشجویان بین‌المللی‌ که از موسسات آموزش عالی کانادا فارغ التحصیل شده‌اند، اجازه می‌دهد که از طرف یک استان یا قلمروی کانادا، نامزد دریافت اقامت دائم کانادا شوند، بدون آنکه کانادا را ترک کنند.

مقررات زیر حتما باید رعایت شود:

  • قصد سکونت در استان یا قلمرو نامزد
  • تحویل درخواست به طور مستقیم به استان یا قلمرویی که درخواست PNP برنامه‌ نامزدی استانی را ارزیابی خواهد کرد
  • تحویل یک درخواست جداگانه به وزارت شهروندی و مهاجرت کانادا برای اقامت دائم کانادا
  • گذراندن معاینه پزشکی
  • گذراندن بررسی بک‌گراند امنیتی و جنایی

۴- Study and Stay

نووا اسکوشیا همچنین برنامه‌ای تحت عنوان «تحصیل کن و بمان [Study and Stay]» دارد که هدف از آن، به طور خاص، کمک به دانشجویان بین‌المللی چینی، هندی و فیلیپینی است تا بعد از پایان تحصیلات خود، در استان باقی بمانند و مشغول کار شوند.

برچسب ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
Open chat
1
اگر سوالی درباره مهاجرت دارید لطفا با ما تماس بگیرید
Powered by