کانادا‌ ‌درخواست‌ ‌ویزای‌ ‌تحصیلی‌ ‌من‌ ‌را‌ ‌رد‌ ‌کرده‌ ‌است،‌ ‌چکار‌ ‌باید‌ ‌بکنم؟‌ ‌ | آتش؛ رسانه ایرانیان کانادا
آموزشپرسش و پاسخجواد رحیمیمهاجرت

کانادا‌ ‌درخواست‌ ‌ویزای‌ ‌تحصیلی‌ ‌من‌ ‌را‌ ‌رد‌ ‌کرده‌ ‌است،‌ ‌چکار‌ ‌باید‌ ‌بکنم؟‌ ‌

دلایل مختلفی برای رد درخواست ویزای تحصیلی وجود دارد و اگر می‌خواهید با این مشکل مواجه نشوید باید با زیر و بم مسائل مربوط به آن آشنا باشید

سارا از تهران: من چند ماه پیش از دانشگاه مک‌گیل در مونترال برای مقطع فوق‌لیسانس پذیرش گرفتم، ولی پس از اینکه برای گرفتن ویزا اقدام کردم، درخواست من از سوی اداره مهاجرت کانادا رد شد. خوب می‌دانید که چقدر این مساله ناراحت‌کننده است. تصمیم دارم دوباره شانس خودم را برای گرفتن ویزای تحصیلی امتحان کنم ولی هر کس به من چیزی می‌گوید. خواستم راهنمائی کنید که این بار باید چه کارهایی انجام دهم تا به در بسته نخورم؟  

 

معمولا وقتی که برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام می‌کنید، باید نشان دهید که واجد شرایط لازم برای آن دوره تحصیلی هستید. یعنی اگر قرار است به یک دانشگاه یا کالج بروید، باید نشان دهید که مورد پذیرش قرار گرفته‌اید. نامه پذیرش معمولا بهترین راه برای نشان دادن پذیرش شماست. 

از طرف دیگر شما باید نشان دهید که در طول دوره تحصیل‌تان، از حمایت مالی برخوردار خواهید بود و اینکه به‌طور موقت در کانادا اقامت خواهید داشت. به یاد داشته باشید که مجوز تحصیل، یک ویزای غیر مهاجرتی به شمار می‌آید. 

چرا ممکن است درخواست ویزای تحصیلی شما رد بشود

رد درخواست ویزای دانشجویی می‌تواند به چند دلیل اتفاق بیفتد. برای مثال، ممکن است شما از تمکن مالی برخوردار نباشید، یا اینکه این احتمال هست که مأمور بررسی پرونده شما در اداره مهاجرت، به این باور نرسد که شما صرفا قصد اقامت موقت دارید یا واجد شرایط لازم برای رشته تحصیلی مورد نظرتان هستید. 

چند پیشنهاد برای اینکه نگذارید درخواست ویزای تحصیلی شما رد بشود

درست است که دلایل فراوانی برای عدم پذیرش درخواست شما می‌تواند وجود داشته باشد، اما با وجود این، چند راه نیز برای جلوگیری از این عدم پذیرش وجود دارد: 

۱. نشان بدهید از نظر مالی وضعیت باثباتی دارید و می‌توانید در هنگام تحصیل در کانادا، از خودتان حمایت کنید.  

۲. نشان بدهید که بعد از اتمام تحصیلات خود، کانادا را ترک خواهید کرد. برای مثال می‌توانید نشان دهید که قصد کار در کشور دیگری دارید یا بلیط هواپیما برای سفر به خارج از کانادا تهیه کرده‌اید یا خانه ثابتی در یک کشور دیگر دارید. 

۳. رشته‌ای را انتخاب کنید که به روشنی با تجربه‌های گذشته یا اهداف آینده شما در ارتباط باشد. مثلا، اگر در ایران مهندسی شیمی خوانده‌اید و چند سال هم در همین رشته کار کرده‌اید، اما درخواست بدهید که در کانادا، مثلا در رشته باستان‌شناسی یا گرافیک تحصیل کنید، ممکن است درخواست شما به دلیل عدم تناسب با مسیر آموزشی قبلی‌تان، مورد پذیرش قرار نگیرد. 

از طرف دیگر، اگر در همان موقعیت قبلی درخواست بدهید، اما در personal statement خود به روشنی توضیح دهید که قصد دارید مثلا از فرایند شیمیائی در تحقیقات باستان‌شناسی استفاده کنید ممکن است درخواست شما دیگر رد نشود و مورد پذیرش قرار بگیرد.

۴. نشان دهید که در یک کالج، دانشگاه یا موسسه آموزشی کانادایی، پذیرش گرفته‌اید. در نظر داشته باشید که Immigration, Refugees and Citizenship Canada –  IRCC با موسسه مورد اشاره در درخواست شما تماس گرفته و اعتبار ادعای شما را بررسی خواهد کرد. متأسفانه گاهی موسسات جعلی، تبلیغات دروغین منتشر می‌کنند یا به صورت جعلی اقدام به پذیرش دانشجویان بین‌المللی می‌کنند تا پولی به جیب بزنند و دانشجویان، زمانی متوجه ماجرا می‌شوند که درخواست آنها رد می‌شود. برای جلوگیری از گرفتار شدن در چنین موقعیتی، مطمئن شوید که رشته تحصیلی درخواستی شما، از طرف موسسات مورد تأیید دولت کانادا ارائه شده باشد. 

اگر درخواست مجوز تحصیل رد شود چه اتفاقی می‌افتد؟

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که اگر با درخواست شما موافقت نشود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ پاسخ سوال شما این است که معمولا یک نامه عدم پذیرش از طرف مأمور اداره مهاجرت دریافت خواهید کرد که در آن، به‌طور مفصل به پرونده پرداخته شده و دلایل عدم پذیرش درخواست در آنجا قید شده است. 

شما باید نامه عدم پذیرش را به دقت بررسی کنید تا متوجه شوید که چه مواردی برای مامور اداره مهاجرت پرسش‌برانگیز بوده است. سپس درخواست خود را به دقت مرور کرده و تغییرات مثبتی در آن به وجود آورید. 

دوباره درخواست بدهید

در بسیاری از موارد، کاری که شما باید انجام دهید این است که مجددا درخواست بدهید. قبل از درخواست مجدد، باید وقت بگذارید و به این نتیجه برسید که چه نکاتی در درخواست شما برای مأمور اداره مهاجرت، هشداردهنده بوده است. برای مثال، فرض کنیم که شما مایل هستید همسر یا فرزندان خود را با مجوز تحصیل‌تان، با خود به کانادا بیاورید. در این حالت، مأمور اداره مهاجرت ممکن است این برداشت را داشته باشد که شما از پیوندهای کافی با وطن خود برخوردار نیستید. در این حالت، هنگام تحویل مجدد درخواست‌تان، باید نشان بدهید که در کشور وطن خود دارای یک خانواده گسترده هستید و پس از پایان دوره تحصیل‌تان، دلایل کافی برای بازگشت به کشور خود خواهید داشت. 

فرجام‌خواهی درباره رد درخواست ویزای تحصیلی

اگر درخواست شما رد شد، این امکان را دارید که به‌طور رسمی از یک دادگاه فدرال فرجام‌خواهی کنید. البته، این اقدام، یک رویکرد بسیار جدی به شمار می‌آید و غالبا پرهزینه است. علاوه بر این، به‌جز در مواردی که مامور اداره مهاجرت در مورد قانون یا واقعیت‌های پرونده دچار اشتباه شده باشد، شما برنده نخواهید شد. به عبارت دیگر، برنده شدن در دادگاه فدرال در پرونده رد درخواست مجوز تحصیل، بسیار دشوار است. این رویکرد را نمی‌توان موثرترین مسیر به شمار آورد و توصیه ما این است که مجددا درخواست بدهید. 

بعد از آنکه با مجوز تحصیل موافقت شد، چه باید کرد؟ 

اگر درخواست شما مورد پذیرش قرار گیرد، گام بعدی این است که شما در سفارت درخواست دهید. سپس، مجوز تحصیل که برای مدت مشخصی اعتبار دارد برای شما صادر خواهد شد. پس از آن، شما به نقطه ورود کانادا می‌آیید و مجوز ورود برای‌تان صادر می‌شود. گاهی مجوز شما برای یک بار ورود است و گاهی برای چند بار ورود. 

برچسب ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
Open chat
1
اگر سوالی در زمینه مهاجرت به کانادا دارید از ما بپرسید
Powered by